
STRAIPSNIAI
SVEIKOS GYVENSENOS IR MITYBOS NAUJIENOS
Ksilitolis, maltitolis, sorbitolis, eritritolis - naudingi ar pavojingi?
Cukraus alkoholiai yra organiniai junginiai, paprastai gauti iš cukrų. Nepaisant pavadinimo, etanolio...
Skaityti daugiauKaip apsaugoti vaikus nuo cukraus?
Lietuviai kasdien suvartoja labai daug cukraus – beveik 100 g, kai rekomenduojama paros norma yra ne...
Skaityti daugiauCukraus poveikis organizmui: kodėl vaisiai geriau už pyragėlius?
Koks yra cukraus poveikis organizmui ir kodėl jo reikia vengti? Kuo rafinuoto cukraus poveikis skiriasi...
Skaityti daugiauGamtinė žemdirbystė ir sveikas maistas
Gyvenimas gamtos ritmu Svarbiausia yra ne tai, kokius patiekalus gaminame, kiek daržovių suvalgome ir...
Skaityti daugiauMedaus nauda ir kodėl jo negalima kaitinti
Medaus nauda žmogaus organizmui yra nenuginčijama – jis turi iš ties puikių gydomųjų savybių. Tačiau...
Skaityti daugiauKaip numesti svorio be dietų - 10 taisyklių
Norite numesti svorio be dietų, nes nesate pasiruošę atsisveikinti su tortais, lietiniais, spagečiais,...
Skaityti daugiauAr sveikas maistas tikrai visuomet yra sveikas?
Kas yra sveikas maistas? Ar tai – greitai paruošiama košė ir apelsinų sultys pusryčiams? Ekologiški sausainiai?...
Skaityti daugiauSoja: pavojinga ar naudinga?
Soja yra tikriausiai viena iš kontroversiškiausiai vertinamų maisto produktų. Soja labai plačiai naudojama...
Skaityti daugiauRiebalai: nuteisti ir išteisinti
Net pats žodis ”riebalai” skamba kaip grėsmė figūrai ir sveikatai. Ar iš tikrųjų tunkame...
Skaityti daugiauGerieji angliavandeniai, blogieji angliavandeniai
Gerieji angliavandeniai, blogieji angliavandeniai? Kuo gi jie tokie blogi? Kodėl mažai turinčios angliavandenių...
Skaityti daugiauBaltymai ir amino rūgštys: viskas, ką reikia žinoti
Kas yra baltymai ir kaip jie veikia mūsų sveikatą? Sporto, sveikatos, maisto, dietų specialistai, blogai...
Skaityti daugiauGeriausias aliejus kepimui - viskas, ką turite žinoti apie aliejus
Koks yra geriausias aliejus kepimui? Extra virgin, šalto spaudimo, rafinuotas – ką gi tai reiškia?...
Skaityti daugiau